Byte konto för autogiro

Hej! Jag har bytt bank och behöver ändra kontot för autogirot. Hur gör jag?

Kommentarer

 • Hej Camilla och tack för din fråga!

  Börja med att skicka in en begäran om autogiroavslut. Det kan göras antingen genom att höra av dig till oss eller via din internetbank. Därefter kan du göra en ny anmälan om autogiro av det nya kontot.
  Om autogiroansökan inkommit och blivit bekräftad två dagar innan den siste vardagen i månaden kommer dragning att ske via autogiro av det nyupplagda autogirot. Detta kan medföra att du kommer behöva betala in en månad manuellt, innan byte av autogirot har kommit igång, så det är då bra att hålla koll om pengarna dragits via autogiro eller om du behöver betala manuellt.

  Om du har önskemål kring när bytet ska börja gälla är det bästa att du kontaktar oss, till exempel via kontaktformulär https://www.sbc.se/kontakt/ eller via SBC Hemma), så meddelar vi avdelningen som sköter om betalningarna.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
 • Vi vill byta konto för autogiro för betalning av vår avgift. Avgiften har dragits från min makes konto. Nu har maken på grund av svår sjukdom flyttat till äldreboende. Därför vill jag betala avgiften via autogiro  från mitt konto. . Hur går jag till väga? Det får inte bli något glapp i betalningsrna!
 • Hej Sally och tack för din fråga!

  Avsluta det befintliga autogirot enligt svaret ovan och gör sedan en anmälan om autogiro från det nya kontot. Se i svaret ovan vad som gäller för att det nya ska vara aktivt till nästa dragning.

  För information om hur autogiro kan anmälas se följande tråd;
  Hur ansluter jag till Autogiro?

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.