Till senaste kommentaren

Hur gör jag med utlägg jag gjort för föreningen?

Hej! Hur gör jag med utlägg jag gjort för föreningen?

Kommentarer

 • Hej Helena!

  Tack för din fråga!

  Utlägg du gjort kan redovisas via en blankett som du hittar inloggad via Vår Brf. Blanketten fylls i och postas sedan till oss. Utlägget skall vara attesterat av en styrelsemedlem. Adressen finner du i denna länk:
  Vart skickar jag min post till SBC?

  Det kan också göras digitalt via Vår Brf men för att det ska fungera behöver ni minst en granskare och en slutattestant. Eftersom att utläggen attesteras via webbattest. Av säkerhet behöver utlägget passera två personer.

  Ha en fortsatt bra dag!
  Axel Kundtjänst
 • Hej! Jag är styrelseledamot och har gjort utlägg för föreningen. Måste dessa registreras före årsskiftet för att kunna betalas ut?

 • Hej Jimmie!

  Det bästa är att de skickas in eller registreras så fort som möjligt så de kan tas med i bokslutet för året utlägget gjordes. Om de skickas in strax efter nya året så ska de vanligen komma med i bokslutet för 2018.

  Jag rekommenderar att du kontaktar er ekonom hos SBC för att få information om just er förening och vad som gäller.
  Henrik Kundtjänst
 • Hej,

  Jag skickade in blanketten för utlägg i början av april men har fortfarande inte fått några pengar tillbaka.

  Kan ni se vad som hänt?
  Gustav
 • Hej Gustav!

  Utan någon ytterligare information så är det svårt att kunna svara exakt på frågan. Så jag svarar hur det generellt fungerar.

  Om din förening använder webbattest för att attestera fakturor så kommer utlägget dit och det attesteras då av de i styrelsen som attesterar fakturor. Det betalas då ut snarast efter det. Så i det fallet kan det vara bra att fråga dem om de har attesterat utlägget.

  Om föreningen ej använder sig av webbattest så är det en handläggare hos SBC som sköter utbetalningen.

  Kontakta gärna SBC så kan vi kontrollera statusen. Om du gör det via e-post så ta då med information så vi kan se vem det gäller, som till exempel ett personnummer, föreningens namn och ditt fullständiga namn.

  Med vänlig hälsning

  Henrik Kundtjänst
 • Hittar ingen lämplig blankett för utlägg.
  Var finns dessa?
  Lennart
 • Hej Lennart!
  Tack för din fråga!

  Blanketten finns på Vår brf, om du loggat in med styrelsebehörighet, under fliken Styrelserummet och rubriken blanketter. Det finn en digital version under rubriken "Digitala blanketter - fylls i på webben", och en version som kan skrivas ut längre ner på sidan under "Övriga blanketter". Båda heter utläggsredovisning.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.