Till senaste kommentaren

Inköp av styrelsemedlem, hur göra

Hej!

Vi i styrelsen ska köpa en dator för att underlätta arbetet. Som företag kan man ju nästan jämt köpa på fakturan/rekvisition och sånt. Hur fungerar det i en styrelse? Jag kan ju köpa för egna pengar och lämna in kvittot, men vill helst att kvittot står på styrelsen, eller på mig i kapacitet av styrelsemedlem.


Kommentarer

 • Hej Martin och tack för frågan!

  Jag kontrollerade med våra ekonomer och fick en del exempel på hur föreningen kan göra;

  Det går att avtala med en leverantör så att en bostadsrättsförening kan handla på faktura, men det kan variera mellan olika leverantörer så det bästa är att ni kontaktar den leverantör ni vill handla av för att säkerställa att de kan erbjuda fakturering till er bostadsrättsförening.

  En enskild styrelsemedlem kan även göra ett utlägg för föreningens räkning.
  Den styrelsemedlem som gör utlägget kan sedan begära utbetalning av utlägget från föreningen antingen digitalt genom Vår Brf eller med en pappersblankett som finns att ladda ner på Vår brf.

  Det finns även möjlighet att föreningen ordnar ett företagskort på exempelvis Handelsbanken.
  Ni kan sedan göra nödvändiga inköp för föreningens räkning på detta företagskort och banken skickar då en faktura på de inköp som gjorts. För att ordna ett företagskort kontaktar ni den bank som ni vill använda.

  Med vänlig hälsning

  Henrik Kundtjänst
 • Bör det inte finnas beloppsgränser för en styrelse?
  Vår styrelse har i ett protokoll 2018 fått godkänt att förfoga över föreningens medel utan beloppsbegränsning.
  Det har förekommit inköp mm som är större än 100.000 och som inte finns med i underhållsplan och som har förankrats hos föreningsmedlemmarna (18 st)
  Mvh
  Ann-Christin

 • Hej Ann-Christin och tack för din fråga!

  Vi kontrollerade detta med våra ekonomer och svaret är att det är en fråga för styrelsen. Det finns inga beloppsgränser i systemen, men styrelsen får själv avgöra vad dom ska ha för beloppsgränser och sedan skriva ner det i styrelseprotokollet.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.