Källarförråd

Frågan gäller om källarförråd. Det är stor skillnad på storleken på de källarförråd i våran förening och det är ingen systematik hur dessa har fördelats, föreningen vet heller inte hur eller när dessa fördelades, troligtvis när huset byggdes på 1980-talet och då var även hela fastigheten hyreslägenheter, kanske var det "först till kvarn". Står inget särskilt angivet i överlåtelseavtalen för lägenheten mera än att det ingår ett förråd (nyttjanderätt). Vi bor i en av de större lägenheterna men har ett av de minsta källarförrådet.

Jag har läst att det är en förenings ansvar att fördela förråd rättvist (dvs att de ska spegla andelen som man har i fastigheten, dvs att större lägenhet får större förråd) - stämmer detta? Jag vill nu byta förråd med några som bor i en mindre lägenhet men har större förråd, dessutom håller de på att sälja sin lägenhet så vi tänkte att det var ett bra tillfälle. Brf är inte så intresserad av mitt förslag men jag undrar ifall jag kan stå på mig?

Med vänlig hälsning, Anna
Anna
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej och tack för frågan!

  Vi tog den vidare till en jurist och fick svaret

  "Det är styrelsen som beslutar om hur förråd ska fördelas i föreningen. Om upplåtelseavtalet anger att du har rätt till ett förråd, ska du också ha tillgång till ett sådant."

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.