Till senaste kommentaren

Konventering till kolfilter- plötslig kostnad

Hej, jag söker svar på nedan för en vän.

I dagarna kom månadens avi och på den en kostnad för "konventering till kolfilter".
Vi hade stambyte för över 1 år sedan och tydligen så har man utfört ovan tjänst utan vår vetskap. Styrelsemedlemmar tycks ha godkänt detta utan att informera oss och nu, 1 år senare kom kostnaden på vår avi. Vi antas bara betala.
Får det gå till på detta vis? Är det en kostnad vi ska stå för? Utan information och att det gäller ingrepp som var för 1 år sedan? Vad kan mer tänkas dyka upp?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Pernilla och tack för din fråga!

  Vi beklagar den förlängda svarstiden som gäller på frågor som vi kontrollerar med våra jurister just nu. Här kommer svaret vi fick då vi tog frågan vidare till den avdelningen;

  "Gäller det föreningens fordringar mot en bostadsrättshavare så anses den allmänna preskriptionsfristen på 10 år gälla.

  Vad gäller frågan vem som ansvarar för kostnaden av byte till kolfilter är det svårare att svara utan att fördjupa sig mer i ärendet. I stadgarna regleras det inre och yttre underhållsansvaret som är såväl ett kostnads- som reparationsansvar. Byte och rengöring av ventilationsfilter i lägenheten brukar ligga på den enskilda medlemmen. Men har det gjorts ett stambyte i köket kan det vara så att föreningen i samband med denna gemensamma underhållsåtgärd har tagit på sig att på föreningens kostnad byta till kolfilter. Då måste man fördjupa sig i stämmobeslutet och stadgarna. SBC ger inte råd till enskilda medlemmar utan endast till föreningen som representeras av styrelsen. Om ni vill få vidare hjälp hur ni ska förhålla er till fakturan bör ni kontakta en jurist."

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.