Störningar

Hej,
Kan SBC hjälpa till på något sätt när det gäller störningar i fastigheten av utomstående som inte bor i huset (föreningen)? Uppehåller sig i trapphus, skräpar då ner, viss skadegörelse, smälla kraftiga smällare i trapphuset?
Jag ser inte att det finns någon hänvisning vid liknande incidenter, typ securitas eller störningsjour som det finns hos de allra flesta hyresvärdar, även på större bostadsrättsföreningar.

Olga
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Vi beklagar den förlängda svarstid som råder just nu för denna typ av frågor.
  Då SBC ej har någon störningsjour eller liknande så kontrollerade vi med en av juristerna vad vi kan säga om ärendet, och svaret blev;

  "Det kan finnas anledning att teckna avtal med en störningsjour för att på så vis få dokumentation kring störningarna som pågår. Styrelsen har en plikt att agera mot störningar som kan vara skadliga för hälsan eller på annat sätt försämra boendes bostadsmiljö. En första lämplig åtgärd är att kontakta den eller de boende som stör för att försöka komma tillrätta med problemet. Om problemet kvarstår ska de boende tillställas en rättelseanmodan om störningarna och i sista hand kan nyttjanderätten komma att sägas upp."

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.