Till senaste kommentaren

Vad händer med mina obetalade avgifter efter att jag flyttat från bostaden?

SBC kundtjänst

Kommentarer

 • Fakturor som avser framtida månader efter att du flyttat ut makuleras. Det kommer att skapas nya fakturor som skickas till den personen som köper din bostad. Vi debiterar alltid månadsvis, vilket innebär att du som säljer betalar för hela månaden även om tillträdesdagen för köparna infaller mitt i en månad. Säljare, köpare och eventuellt mäklare gör sedan upp mellanskillnaden.
  SBC Kundtjänst
 • Hej!
  Innebär detta att man inte måste säga upp något eller registrera flytt hos er någonstans, utan detta sköts automatiskt?
 • Hej Hanna och tack för frågan!

  Information och handlingar om överlåtelser skickas ju till oss, så vi får informationen på så sätt. I och med att man säljer bostadsrätten så utträder man ur föreningen så det är inget som säljare specifikt behöver kontakta oss för då det gäller bostaden.

  Då det gäller till exempel förråd eller parkeringsplats så kan det variera mellan föreningarna hur det sköts. I en del föreningar så sägs sådana upp automatiskt då bostaden överlåts, medans det i andra kan vara så att de behöver sägas upp manuellt. Så i de fallen kan det vara bra att informera föreningens styrelse om uppsägning, eller skicka ett mejl till kundtjanst@sbc.se och ange vad det gäller och vilken förening så kan vi kontrollera hur det är för den föreningen.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.