Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad kan SBCs jurister hjälpa till med?

SBC kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Juristerna är specialister på bostadsrätt och kunniga inom alla de rättsområden som berör fastighetsägare i allmänhet, t.ex. hyresrätt, plan- och byggrätt, mark- och miljörätt, arrende och köprätt.

  Våra uppdrag kommer huvudsakligen från styrelsen men SBCs jurister kan även bistå medlemmar i föreningarna med upprättande av handlingar för överlåtelse av bostadsrätt – såsom gåvobrev, äktenskapsförord, samboavtal & testamente.

  De hjälper de boende med köprättsliga tvister. Det gäller de som nyligen blivit medlemmar i huset eller som blivit det inom de 2 senaste åren. Om man upptäcker en brist i lägenheten så kan vi hjälpa dem att framställa krav och kräva ersättning för reparationsåtgärder av säljaren som flyttat och trätt ut som medlem ur föreningen.

  Om ni vill läsa mer eller är intresserad av att anlita en jurist, klick här.
  Therese Kundtjänst
 • Är det tillåtet för styrelsen att byta lås til entrén utan att vi boende får nycklar? Nu är det endast kod som går men det finns tillfällen när nyckel krävs. Då är vi hänvisade till att gå genom soprummet.
  Inte OK
  Gladermaud@gmail.com
  Maud
 • Hej Maud och tack för frågan!

  Jag beklagar att det tagit tid för dig att få ett svar och måste meddela att jag ej har ett svar ännu. Jag har tagit frågan vidare till mina kollegor som har hand om frågor som denna, och kommer posta ett svar så fort jag fått det.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.