Till senaste kommentaren

Vad kan SBCs jurister hjälpa till med?

SBC kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Juristerna är specialister på bostadsrätt och kunniga inom alla de rättsområden som berör fastighetsägare i allmänhet, t.ex. hyresrätt, plan- och byggrätt, mark- och miljörätt, arrende och köprätt.

  Våra uppdrag kommer huvudsakligen från styrelsen men SBCs jurister kan även bistå medlemmar i föreningarna med upprättande av handlingar för överlåtelse av bostadsrätt – såsom gåvobrev, äktenskapsförord, samboavtal & testamente.

  De hjälper de boende med köprättsliga tvister. Det gäller de som nyligen blivit medlemmar i huset eller som blivit det inom de 2 senaste åren. Om man upptäcker en brist i lägenheten så kan vi hjälpa dem att framställa krav och kräva ersättning för reparationsåtgärder av säljaren som flyttat och trätt ut som medlem ur föreningen.

  Om ni vill läsa mer eller är intresserad av att anlita en jurist, klick här.
  SBC Kundtjänst
 • Kostar detta forum pengar när man undrar om min brf
 • Hej Marja-Liisa!
  Tack för din fråga!

  Att ställa frågor via forumet kostar inte något.
  Forumet är ju främst till för generella frågor, som gäller de flesta föreningar. Om det gäller en fråga som rör en specifik förening och ett ärende så kan det kanske inte besvaras här. Om det är så svarar vi att ni kan kontakta juristen istället. Är det så att ni vet att det är en fråga specifik för er förening så kan det vara bäst att skicka frågan via e-post till juridik@sbc.se så svarar en jurist. Är det ett ärende som har en kostnad så ska ni få information om det innan arbetet startar.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
 • Hej
  Vill kolla med er om ni har någon särskild info eller rekommendationer om att genomföra Årsstämma i dessa Coronatider. Tänker framför allt om man tvingas att förlägga stämman efter den tidpunkt som stadgarna fastslår?

  Hur ska man agera i ett sådant fall? Är det särskilda saker som måste hanteras/garderas?
 • Hej Håkan och tack för frågan!

  Just frågan om stämma kan du finna information om i detta inlägg:
  Kan man skjuta på föreningens årsstämma?

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.