Till senaste kommentaren

Vem betalar fakturan vid överlåtelse?

Hej, vi skall hålla ett tillträde 1 mars. Jag vet att HSB och Riksbyggen reglerar om tillträdet är 1:a i månaden så att köparen i stället får den fakturan och ej säljaren. Därmed tas ej reglering av avgiften upp i likvidavräkningen. Gäller det även er förvaltning att om en köpare tillträder 1:a i varje månad så tillfaller i stället fakturan köparen? Tack!

Kommentarer

 • Hej Peter!

  Om överlåtelsen är registrerad den första dagen i månaden så skickas fakturan till köparen av lägenheten.

  SBC Kundtjänst
 • Tack, misstänkte detta men ville dubbelkolla! 😀
 • Hej! Jag flyttar ut i morgon och har betalt avgiften för hela denna månad och det regleras vid tillträdet så att jag får den del av avgiften som köparen skall betala vid tillträdet.

  Jag har dock fått faktura för nästa två månader också. Stryks dessa och nya skickas till köparen eller måste jag skicka dessa till köparen så han betalar dem?
 • Hej Magnus!

  Nya fakturor för de kommande månader skickas då till köparen förutsatt att vi har fått information att bostaden har fått ny ägare. Om en mäklare var inblandad i försäljningen så håller de vanligen koll så att den nya ägaren är registrerad.

  Om ingen mäklare var inblandad och du ej fått bekräftelse att nya köparen är registrerad så kan du kontakta kundtjänst för att kontrollera att det är så. Detta kan göras via telefon eller e-post. Om du gör det via e-post så ta med information som till exempel personnummer, föreningens namn eller annan information som kan hjälpa till att identifiera vilken bostad det gäller.

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.