Till senaste kommentaren

Vilka regler gäller mellan bostadrättshavare och andrahandshyresgäst?

SBC kundtjänst

Kommentarer

 • Mellan uthyraren och andrahandshyresgästen gäller hyreslagens regler. Det innebär bland annat att andrahandshyresgästen kan få besittningsskydd till lägenheten under vissa förutsättningar. För bostadsrättshavaren/förstahandshyresgästen kan det få till följd att andrahandshyresgästen har rätt till förlängning av hyresavtalet. Vid andrahandsuthyrning kan uthyraren och andrahandshyresgästen komma överens om att besittningsskydd inte ska gälla.
  SBC Kundtjänst
 • vill hyra ut min bostadsrätt, vad gäller hur går jag till väga?

 • Hej Yiseth och tack för din fråga!

  På följande länk kan du läsa om uthyrning i andra hand.

  Jag vill hyra ut min bostad i andrahand. Hur gör jag då?

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst
 • Hej,
  Vilka skäl finns man kan använda för att hyra ut i andra hand? Kan tex längre vistelse utomlands vara befogat? Hittar inte när söker mer än det som står på föreningens hemsida.
  Mvh Maria

 • Hejsan Maria och tack för frågan!

  Så här lyder svaret vi fick från en av våra jurister;

  "För att få hyra ut sin lägenhet i andra hand krävs ett sk. godtagbart skäl. Ett godtagbart skäl kan vara att bostadsrättshavaren ska studera på annan ort eller prova på ett sammanboende. Även militärtjänstgöring eller boende på vårdhem utgör godtagbara skäl för andrahandsupplåtelse. Sedan lagen ändrades 2014 ges även tillstånd till andrahandsupplåtelse i fall där en lägenhet införskaffas inför exvis en pension och bosättning i lägenheten planeras i närtid."

  Med vänlig hälsning
  Henrik Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.